2021-11-16

Här kan du läsa hela Allt om teckenspråk-numret

Allt om teckenspråks omslagsbild. ILLUSTRATION: VIKTOR JÄDERLUND

Här har vi glädjen att utge tredje utgåvan av Allt om teckenspråk (klicka här för att komma till pdf:n), en fortsättning på succéerna från 2013 och 2017. Det är samma år som Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) haft sin kongress. Konceptet är oförändrat. Vi tar upp svenskt teckenspråk och andra nationella teckenspråk ur en rad olika aspekter i det här extratjocka specialnumret. 

Vår förhoppning är att alla – såväl nybörjare i svenskt teckenspråk som personer som fått teckenspråk sedan barnsben – finner något nytt och intressant. Vi har haft som ambition att ha en mix av mer lättsamt innehåll och lite tyngre artiklar. Som till exempel hur många länder i världen som erkänt sina respektive nationella teckenspråk, att begreppet genuina tecken inte längre används inom Stockholms universitet och en guide till teckenspråkig kultur. Och mycket annat.

Jag vill också slå ett slag för den fantastiska antologin där åtta personer skildrar vad det svenska teckenspråket betyder för dem. Nytt för i år är att vi dessutom har en teckenspråksversion av antologin på dovastidning.se. Jag vill även tipsa om DT Play-klippet som vi publicerar på Internationella teckenspråksdagen den 23 september på DT:s webbplats. I klippet berättar ett antal personer om vad det bästa med teckenspråket är i deras yrken, till exempel simlärare. Håll utkik! 

Som redaktör vill jag rikta ett stort tack till alla som medverkat i det här numret, allt från intervjupersoner och illustratörer till skribenter. Det är ni som gjort den här tidningen. 

Om ni vill ha Allt om teckenspråk på papper, är ni välkomna att beställa via SDR:s webbshop.

Detta nummer ersätter Dövas Tidning nummer 4. I slutet av november är vanliga DT tillbaka. 

Trevlig läsning!

NICLAS MARTINSSON
redaktör & ansvarig utgivare


Här kan du läsa Allt om teckenspråk 2021 som pdf.

Uppdaterad: 2021-11-16

Publicerad: 2021-11-16