2023-04-20

Teckenspråkiga Instagram-konton

Ett av @twinsouahids inlägg på Instagram.

Dövas Tidning vill tipsa er om olika Instagram-konton som har koppling till teckenspråket. Det här är ett urval. Mycket nöje!


 @alltochsamycketmer
Josefin lär er att teckna genom tydliga instruktioner. Kontot passar för er som är helt nya i teckenspråket. Kontot tipsar även om annat som händer inom dövvärlden.


@bycamillahogberg
En dövblind konstnär och illustratör som ibland tipsar om hur du kan laga dina saker samt visar sina alster, allt från tygkonst till tavlor.


@delvertart
Jonna, en ung döv artist, visar upp sina konstverk. Det är främst digitala målningar som visas upp och motiven varierar, allt ifrån kända personer till stilleben.


@ebba_bookworld
Ebba är en 13-årig döv tjej som ger teckenspråkiga recensioner om böcker för barn och ungdomar. Böckerna som recenseras faller under olika kategorier.


@signfulness
Rahima och Anna-Klara sprider kärlek och goda vibes till alla på svenskt teckenspråk. På kontot hittar du allt från livesända meditationer till andningsövningar. @idrottmedwiklund
En döv idrottslärare från Göteborg som tipsar om olika lekar och aktiviteter samt teknik till idrottsaktiviteter på svenskt teckenspråk. Hur kan leken sten sax påse och idrott kombineras? Pär visar!


@superkenzoworld
Är han världens yngsta teckenspråkslärare? Häng med när tvåårige döva Kenzo tar med er på olika äventyr i sin vardag och visar hur man tecknar olika saker.


@twinsouahid
Tvillingarna Jamila och Amina är två kreativa teckenspråkspoeter och artister. Kontot visar deras olika projekt de tar sig an och bjuder på visual vernacular i ditt flöde


@saras_konstigasaker
Sara, en döv illustratör, visar sina alster. En stor del är digital konst. Flera av dem har koppling till dövrörelsen och det svenska teckenspråket.


@truckerseliten
Ett konto med flera döva lastbilschaufförer som lägger upp bilder från sina vardagar, när de kör land och rike runt. Den ena arbetsdagen är inte den andra lik 


Sammanställning av:
MONA RIIS
MARIA NORBERG
OLIVIA RENNER BALKSTAM
redaktionen@dovastidning.se

Uppdaterad: 2023-05-11

Publicerad: 2023-04-20