2015-01-28

Solapan-skådespelarna mitt i repetitionerna

DT har följt ensemblen under en förmiddag.

I går besökte DT Riksteaterns Tyst Teater i Hallunda. Skådespelarna är i full fart i repetitionerna inför barnpjäsen Solapan som har premiär den 2 mars 2015. Ansiktsuttrycken är kraftfulla och rörelserna växlas frekvent från långsamt till snabbt och tvärtom. Skådespelarna är halvvägs in i sina repetitioner och det är fyra veckor kvar till premiären.

Solapan är en pjäs för barn mellan 5 och 9 år. Föreställningen är till för hela familjen. Riksteaterns Tyst Teater beskriver Solapan som en ”spännande och rolig barnföreställning om vänskap”. I början är vänskapen mellan Solapan och Regnkappan komplicerad, men när vinden, La Niña kommer in med sina friska fläktar förändras allt.

Skådespelarna som spelar i Solapan är Niklas Andersson, Rebecca Drammeh och Joakim Haglin-Adeby. Regissören heter Charlie Åström och är CODA (Children of Deaf Adult).
Skådespelarna tog skådespelarexamen vid Stockholms Dramatiska Högskola för ett halvt år sedan och nu är det första gången som de jobbar ihop, och det tycker de är roligt.

Niklas Andersson, som tidigt spelat i Bröderna Marx, får frågan om vad den största skillnaden är att spela för barn eller för vuxna.

DTW Niklas Andersson Niklas Andersson

– När man spelar en barnpjäs har man mer kontakt med barnpubliken, så att alla känner att de får vara med, säger han.

Läs ett längre reportage med skådespelarna från Tyst Teater i vår papperstidning som är ute från och med den 26 februari.


Länk till Riksteaterns Tyst Teaters hemsida.

 

FOTO: MOA GÄRDENFORS

Uppdaterad: 2024-01-22

Publicerad: 2015-01-28