2016-02-24

SDUF:s generalsekreterare slutar

Anna Kain Wyatt gör sin sista dag som generalsekreterare för Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) den 11 mars.  ”Det är med dubbla känslor jag slutar. Samtidigt som jag tycker att det ska bli spännande med ett nytt jobb så känns det tråkigt att lämna SDUF. Jag har trivts jättebra här”, säger hon som har arbetat hos SDUF i ett och ett halvt år. 
  Hon ska börja som ombudsman hos Hörselskadades Riksförbund (HRF) med ansvar för barn-, ungdoms- och tolkfrågor den 14 mars. Det innebär att hon kommer att jobba mycket med skolfrågor. En tjänst som Hanna Sejlitz hade innan hon blev ordförande för Sveriges Dövas Riksförbund. 
 
”Jag beklagar att Anna slutar hos SDUF. Samtidigt är jag glad för Anna som far vidare till nya och spännande utmaningar. Anna har genomfört en mycket angelägen utveckling av SDUF:s verksamhet som lett till att förbundet har kunnat ta mer plats i mediebruset och ungdomspolitiken”, säger SDUF:s ordförande Mia Modig i en skriftlig kommentar. Ungdomsförbundet kommer att söka en ny generalsekreterare.

Uppdaterad: 2020-11-19

Publicerad: 2016-02-24