2016-03-14

Romel: “Reaktionen blev större än jag vågat tro”

||

Teckenspråksgestaltad mello en viral succé.

Den teckenspråksgestaltade melodifestivalen blev återigen en snackis i år. Den här gången var det Romel Belcher som blev hyllad för sitt shownummer. Han kastade kläderna när han gestaltade “Bada nakna”.
Trots den virala succén var det färre som såg den teckenspråksgestaltade melodifestivalen i år än i fjol.  

Förra året blev teckenspråksartisten Tommy Krångh världsberömd över en natt för sin gestaltning av Magnus Carlssons låt “Möt mig i gamla stan”.
I år var det Romel Belchers tur att hamna i rampljuset. I slutet av låten “Bada nakna” tog han av sig tröjan samtidigt som artisterna Samir och Viktor.
Romel Belcher blev hyllad i sociala medier för sitt oväntade shownummer och några av landets medier, till exempel Aftonbladet och TT, skrev om hans insats.
– Reaktionen på det hela blev större än jag vågat tro och det är roligt att folk gillar att jag gick in med full inlevelse i min gestaltning av låten, som blev bättre än jag räknat med, säger Romel Belcher.

Egentligen var han i början skeptisk till att gestalta låten. Men producenten Helena Wästborn övertalade honom att ta låten för hon tyckte att den passade honom.
– Så jag tog mig an den och gjorde allt jag kunde för att gestalta den på bästa sätt. Matilda (reds anm: en av de medverkande i den teckenspråksgestaltade melodifestivalen) hjälpte till mycket med låten och hon ska också ha credd för att jag lyckats, säger han och ler. 

Här är några av Twitter-inläggen om Romels gestaltning:

DTW Sociala medier om Romel

Enligt SVT såg 79 000 den teckenspråksgestaltade melodifestivalen i SVT 24 i vilken tre döva och två hörande teckenspråksartister/-tolkar deltog. I fjol var det 126 000 tittare.
Nära 3,5 miljoner svenskar såg melodifestivalfinalen i SVT1 i år.
SVT:s pressdesk uppger för DT att uppgiften om hur många som kollade på teckenspråksversionen av melodifestivalen i SVT Play kommer om cirka två veckor. 

DT har försökt att nå Samir & Viktor för en kommentar, men utan resultat. 

 

Uppdaterad: 2021-01-28

Publicerad: 2016-03-14