2016-04-08

Risbergskas elever får vara kvar till sommaren

||

“Vi är så klart jätteglada”, säger föräldern Bengt Wedding.

I onsdags fick döva och hörselskadade elever (de är elever vid Riksgymnasiet för Döva och Hörselskadade, RGD/RGH) och deras personal vid Risbergska skolan ett chockerande besked av Örebro kommun. Det var att de måste flytta till Tullängsskolan inom några veckor. Anledningen uppgavs vara en arbetsmiljöanmälan. Renoveringsarbetet i skolan var försenat och bedömdes påverka arbetsmijön negativt. Hörande elever skulle dock få stanna kvar i skolan fram till skolavslutningen eftersom de inte stördes lika mycket av renoveringsarbetet som elever med hörseltekniska hjälpmedel.

En rad elever, anställda och föräldrar protesterade. I går arrangerade eleverna en protestaktion och Dövas Tidning publicerade en insändare där en grupp arga och besvikna föräldrar skrev att deras barn inte skulle behöva byta skola mitt i terminen. Det var mindre än två månader kvar till studenten.

I morse stod det klart att eleverna kan vara kvar på Risbergska åtminstone fram till sommaren. Den lösning som skolan tar till är att eleverna får tränga ihop sig, scheman görs om och förlänga arbets- och skoldagarna för eleverna och byggarbetarna, enligt NA.
– Vi är så klart jätteglada att kommunen efter påtryckningar från elever och lärare har backat när det gäller flytten och att de får vara kvar på Risbergska fram till sommaren. Hur det blir efter sommaren har vi inte fått veta någonting om. Så även om vi fick ett glädjande besked i dag så återstår många frågetecken, säger Bengt Wedding som var en av de föräldrar som i gårdagens insändare protesterade mot flytten.
Dövas Tidning följer utvecklingen.

Uppdaterad: 2021-01-28

Publicerad: 2016-04-08