2015-01-26

Oväntat stort intresse för Jonna Delverts dokumentär om Birgittaskolan

||

DT har träffat Jonna Delvert.

Hallå där, Jonna Delvert, som ligger bakom dokumentärfilmen om Birgittaskolan. I filmen visar hon och hennes skolkamrater deras missnöje med skolan. Filmen fick en stor spridning i sociala medier när den publicerades i början av januari.
 
Hur känns det att din film fått en sådan stor spridning? 
– Jag hade inte förväntat mig att filmen skulle få en sådan stor spridning i sociala medier. Att intresset var så stort var oväntat.

Hur länge hade du planerat att göra filmen?
– Jag och mina skolkamrater var länge missnöjda med skolan. Vi klagade utan att göra något, men tills slut kände vi att det var nog. Då bestämde vi att vi skulle göra en dokumentärfilm för att visa vårt missnöje med skolan. Vi gjorde filmen strax före höstlovet 2014 och publicerade den i början av januari 2015.

Blev filmen som du hade tänkt dig?
– Ja, den blev som jag hade tänkt mig. Dock trodde jag aldrig att så många elever ville ställa upp. De som medverkar i filmen är från högstadiet, i klasserna mellan 7 och 10.

Har du något tips till elever som är missnöjda med skolan, vad ska de göra?
– Anmäl om du är missnöjd med något, prata med skolledningen och berätta om det du inte är nöjd med. Det är viktigt att stå på sig. Om det inte händer något, gör en film och sprid den.

Uppdaterad: 2021-01-28

Publicerad: 2015-01-26