2017-03-03

Ordlös pjäs om att leva i nuet

||

I morgon har Riksteaterns Tyst Teaters barnföreställning ”Här och nu” premiär. Det är en interaktiv och ordlös pjäs om att leva i nuet.
– Pjäsen passar egentligen alla åldrar, säger Niklas ”Älgen” Andersson, en av skådespelarna.

Barnen står i centrum under föreställningen. De bjuds in till det magiska tältet på scenen där vad som helst kan hända. I tältet finns tvillingsyskonen Kim och Tim som spelas av Rebecca Drammeh och Niklas Andersson.

– Pjäsen handlar om att vi njuter av nuet och varandras sällskap, säger Rebecca.

– Vi ser vad som händer när vi tar paus från våra mobiler som vi annars så ofta sitter insjunkna i. Visst, mobilen är ett bra verktyg men det är också viktigt att kunna släppa den, titta upp och ha fysisk kontakt med andra, säger Niklas.

Föreställningen är ordlös. Istället använder Kim och Tim mycket kroppsspråk.

Skådespelarna berättar att det är en utmaning varje gång de spelar ”Här och nu” då de aldrig vet i förväg hur publiken är. Det gäller att kunna kontrollera och hantera olika slags barn. En del är blyga, andra är rebelliska.

– Det ska bli väldigt roligt att möta en ny publik varje gång vi spelar, säger Rebecca.

”Här och nu”, som regisseras av Rupesh Tillu, ska ge sig ut på en Sverigeturné med start i morgon. Premiären är i Stockholm i morgon.

Båda skådespelarna säger att den interaktiva barnföreställningen egentligen passar alla åldrar, länder, kulturer och språk.

– Vi ska få samtliga i publiken att känna sig delaktiga, säger Rebecca Drammeh.

Läs mer om föreställningen på Riksteaterns sajt här.

NICLAS MARTINSSON
niclas.martinsson@dovastidning.se

Uppdaterad: 2021-05-03

Publicerad: 2017-03-03