2018-04-02

Nya Texttelefoni.se ska vara lika enkel som Whatsapp

||

I dag den 2 april övertas förmedlingstjänsten Texttelefoni.se av Nwise och Samres. Då lanseras nya funktioner. Samres vd, Dan Nilsson, säger att tjänsten ska vara lika enkel som Messenger och Whatsapp.

De viktigaste nya funktionerna för användarna är de nya apparna för Ios och Android, den nya hemsidan och den nya inbyggda webbaserade appen som ersätter Texttelefoni.se:s gamla internetportal ”Tippen”, berättar Samres vd Dan Nilsson för DT.

Samres driver Texttelefoni.se tillsammans med Nwise på uppdrag av kommunikationsmyndigheten PTS med start den 2 april. Nu är det Eniro som sköter tjänsten.

En annan nyhet är att man har möjlighet att registrera sig som användare i appen och webbapplikationen. Därmed kan man bli uppringd på den app man väljer att använda.

På frågan om realtidskonversation med text och ljud finns i både appen och webbapplikationen, svarar Dan Nilsson ja.

Dövas Tidning har tidigare rapporterat om att Texttelefoni.se fått kritik för att vara eftersatt.

Nu när tjänsten moderniseras och man kan ladda ner appen; tror ni att fler kommer att använda tjänsten?
– Ja, det tror vi definitivt. Med de nya apparna och den nya webblösningen blir det mycket enklare att använda Texttelefoni. Gränssnitten blir mycket modernare och anpassade till det moderna kommunikationssamhället. Det kommer att bli lika enkelt att använda Texttelefoni som Messenger och Whatsapp, säger Dan Nilsson.

NICLAS MARTINSSON
niclas.martinsson@dovastidning.se

Uppdaterad: 2021-03-08

Publicerad: 2018-04-02