2021-09-24

Fyra personer om Sverigepremiären av Rampfeber

Äntligen är Rampfeber här! Det var en välbesökt Sverigepremiär på Stora teatern i Göteborg. Tidigare har föreställningen turnerat i Norge och spelat på norskt teckenspråk. Dövas Tidning har tagit reda på vad några ur publiken tycker om Rampfeber.

SAMMANSTÄLLNING: SARAH REMGREN


Hallå där, vad tyckte du om föreställningen?

Kelly Gustafsson
– Det var första gången jag såg en teaterföreställning på svenskt teckenspråk. En sådan underbar upplevelse för mig! Jag kunde förstå allt som hände och tecknades på scenen, till exempel när misstag begicks och hur de försökte rätta till misstagen.


Åsa Mellin
– Det var fascinerande med olika karaktärer, och duktiga skådespelare. Jag var imponerad av tajmingen med alla dörröppningar. Dock var det emellanåt förvirrande för mig. Kanske det finns en tanke med att förmedla vikten av kommunikation? Men jag förstår fortfarande inte syftet med fisken.


Fahim Duad Shah
– Hela föreställningen var bra och rolig. Det hände mycket på scenen och en massa dörröppningar! Det som var mindre bra var att en del repliker var på norskt teckenspråk som var svårt för mig att förstå. Jag försökte göra mitt bästa att hänga med. Annars var den utmärkt.


Bert Liljeholm Brännström
– Jag var glad över att få gå på teater igen nu när restriktionerna lättnat. Först hade jag svårt att förstå handlingen för att det var så virrigt på scenen. Sen förstod jag att karaktärerna också var förvirrade själva eftersom de repeterade inför en kommande premiär. Det märktes tydligt att ensemblen först hade turnerat i Norge. Jag fick hålla mig för skratt när jag såg att de råkade teckna norskt teckenspråk i sina repliker. Men föreställningen lär bli allt bättre efter ett par veckor i och med att de blivit varmare i kläderna under sin Sverigeturné. Jag tyckte att det var en bra, spännande och härlig föreställning. Efteråt gick jag hem med glädje i kroppen.


Läs och se mer om Rampfeber här:

DT PLAY: Sverigepremiär för Rampfeber
Riksteatern Creas sida om Rampfeber inklusive turnéplan

Uppdaterad: 2021-09-24

Publicerad: 2021-09-24