2015-11-26

Daniel Westermark årets P Schönströmstipendiat

Årets P Schönströmstipendiat: Juridikstudenten Daniel Westermark. Här tar han emot stipendiet av stiftelsens ordförande Krister Schönström. FOTO: HANS RIMBERG||

Studerar juridik vid Stockholms universitet.

P Schönströms stipendium har delats ut för 21:a gången. Årets stipendiat blev 22-årige Daniel Westermark. Han studerar juridik vid Stockholms universitet. Han tilldelades stipendiet av stiftelsens ordförande Krister Schönström i går kväll. 

Grattis, hur känns det att du är årets P Schönström-stipendiat?  

– Stort tack! Jag blev glatt överraskad och hedrad över att ha blivit tilldelad stipendiet.

Vad fick dig att välja att studera till jurist?

– Jag valde juristprogrammet av olika anledningar. Metoden för att lösa juridiska problem tycker jag är roligt att jobba med. Ämnet är väldigt brett med många möjligheter och juridiken är även väldigt allmänbildande.
Jag läser det andra året och läser nu utbildningen på grundnivå, man väljer inriktning först under slutet av utbildningen. Jag har alltså ett par år på mig att bestämma och det är lätt att ryckas med under roliga kurser. Just nu lutar det dock åt den offentliga sektorn, såsom offentlig förvaltning och domstolsväsendet.

Vad tänker du göra med stipendiepengarna?

– Det blir ett välkommet tillskott till kurslitteraturen, som kostar en hel del. Eventuellt kommer en del av pengarna att användas till en dator till studierna.

De fem senaste stipendiaterna:

2010 Camilla Lindahl
2011 Hanna Cederström
2012 Jenny Nilsson
2013 Isabella Hagnell
2014 Malin Linden

På stiftelsens hemsida kan du se hela listan på stipendiater.

 


FOTNOT
Stiftelsen P Schönströms stipendium för studerande döv ungdom delas ut årligen. Det kan inte sökas. Stiftelsen utser själva vem som ska få det varje år. Läs mer om stipendiet på www.stiftelsenpschonstrom.se

Uppdaterad: 2021-01-28

Publicerad: 2015-11-26