2015-04-28

Colin Allen ställer upp för omval

||

DT har listan på de nominerade kandidaterna till WFD:s styrelse.

Nu står det klart vilka som kandiderar till styrelsen för World Federation of the Deaf (WFD). Australiern Colin Allen har tackat ja till att fortsätta som ordförande för WFD i ytterligare fyra år. Hälften av de andra namnen är nya. Styrelsevalet äger rum vid WFD:s generalförsamling i Istanbul, Turkiet, i slutet av juli. 

Ordförande 
Colin Allen (Australien) OMVAL

Han efterträdde Markku Jokinen från Finland som ordförande vid WFD:s generalförsamling i Durban, Sydafrika, för fyra år sedan.

Vice ordförande
Terry Riley (Storbritannien)
Joseph Murray (USA)

Båda två sitter nu som ledamöter i WFD-styrelsen. Vid WFD:s generalförsamling 2011 slogs de om ordförandeposten. Den nuvarande vice ordföranden, Wilma Newhoudt-Druchen från Sydafrika, slutar i sommar. Hon sitter i det sydafrikanska parlamentet för partiet African National Congress (ANC).

Ledamöter
Florjan Rojba (Albanien) NY

Ana Regina Souza Campello (Brasilien) NY

Kasper Bergmann (Danmark) NY

Kaisa Alanne (Finland) OMVAL

Jigjid Dulamsuren (Mongoliet) NY

Hanne Berge Kvitvaer (Norge) OMVAL

Nikolay Chaushyan (Ryssland) NY

Rwaka Parfait (Rwanda) NY

Hasan Dikyuva (Turkiet) OMVAL

Terry Riley (Storbritannien) OMVAL

Mellan fem och nio styrelseledamöter kan väljas in i styrelsen. Nu finns det tio kandidater. Det innebär att minst en person inte kommer att bli invald. Den nuvarande WFD-styrelsen har totalt elva medlemmar.

De nominerade kandidaterna representerar nämligen alla bebodda världsdelar: Afrika, Asien, Europa, Nord- och Sydamerika och Oceanien.


DT kommer att bevaka WFD:s generalförsamling och kongress under perioden 27 juli-1 augusti. Följ rapporteringen på dovastidning.se och i papperstidningen Dövas Tidning nummer 5 2015.

 

Uppdaterad: 2021-01-28

Publicerad: 2015-04-28