2021-01-29

Boktips: “Midnattsbiblioteket”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Midnattsbiblioteket”.

Nora Seeds är 35 år och hennes liv har varit fullt av besvikelser och sorger och hon ser ingen annan utväg än att ta livet av sig. Men istället för att dö så hamnar hon mellan liv och död i Midnattsbiblioteket där hon med hjälp av böckerna får chans att leva om sitt liv.

I varje bokhylla finns alla liv hon kunde ha levat, om hon skulle ha valt någonting annorlunda. Det finns oändligt med möjligheter. Till sin hjälp finns en bibliotekarie som Nora känner sedan förr och med hjälp från henne och böckerna bestämmer sig nu Nora för att prova på olika liv.

Nu har hon chansen att se hur det skulle vara att vara OS-medaljör, en kändis, en volontär, en glaciärforskare osv. Från alla liv hon provar märker hon att vissa saker förändras, andra inte. Men det blir inte alltid som hon drömt om utan hennes val försätter henne, och själva Midnattsbiblioteket, i fara.

Innan tiden rinner ut för Nora måste hon hitta svaret på frågan: Vilket är det bästa sättet att få ett lyckligt liv? Och hur hittar man det ultimata livet? Midnattsbiblioteket är den typen av bok som alla borde läsa innan de dör, den föder eftertanke. Hur lever jag mitt eget liv och vilka konsekvenser har mina olika livsval fått?

Vackert insiktsfull läsning!

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt vissa folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.”

Författare: Matt Haig

Uppdaterad: 2024-01-03

Publicerad: 2021-01-29