2019-12-12

Boktips: “24 goda gärningar”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “24 goda gärningar”.

Julen är glädjens högtid, men för Emma är det istället en period som väcker tunga minnen till liv. På julafton är det två år sedan hennes man avled efter att ha blivit påkörd av en bil. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Initiativet efterlämnar en skön känsla av tillfredställelse och Emma inser att hon mår bra av att hjälpa andra. Det flyttar fokus från hennes egna problem samtidigt som hon får kontakt med andra människor.

Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton. Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det kan vara att gå vidare.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Vill passa på att önska er en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Författare: Jenny Fagerlund

Uppdaterad: 2024-01-04

Publicerad: 2019-12-12