2022-05-16

BILDEXTRA: Östervångsskolan firade 150 år

Teckenspråksartist Jamila Ouahid. FOTO: SPSM

Förra hösten fyllde Östervångsskolan 150 år. Men på grund av pandemin kunde skolan inte hålla en jubileumshelg förrän i fredags, dagen före Teckenspråkets dag. Här visar DT några bilder från jubileet. 

Dessutom har fem hedersutmärkelser delats ut till personer som betytt eller betyder mycket för skolan och dess elever. Vilka är de? Se här nedan.


FOTO: SPSM

Teckenspråksartisten Jamila Ouahid var en av dem som stod för underhållningen. FOTO: SPSM

Underhållning med lärare och Jamila Ouahid. FOTO: SPSM

Östervångsskolans hedersdiplom

De här personerna får Östervångsskolans hedersdiplom med följande motivering:

SARAH REMGREN
“Du satsade mycket på skolarbetet i skolan och visade att ingenting är omöjligt när man är dövblind. Det gör dig till en suverän förebild för många. Idag är du artist och författare som sprider kunskap.”

NANA FISCHER
“Du är en tidigare elev på Östervångsskolan och har i din bok ‘Papi och jag’ berättat om dina upplevelser från din skoltid. Du har även under många år arbetat som sagotant/teckenspråkslärare på skolan och med ditt fantastiska teckenspråk bjudit in många elever i böckernas värld.”

BO TUFVESSON
“Du har arbetat många år som vaktmästare på skolan och alltid med ett leende. Din glädje smittade av sig bland personal och elever. Du fanns alltid nära till hands om vi behövde hjälp.”

SIMON SHARAPO
“Under din skoltid på Östervångsskolan visade du kunskaper i matematik, speciellt begreppet PI och antal decimaltal. Men ingen slår dig på fingrarna när det kommer till idrott där du visar enorma framgångar och tagit fina placeringar i friidrott.”

VIKTOR JÄDERLUND
“Du har alltid varit duktig på att rita och skriva, speciellt serier med pratbubblor. Idag är du en känd serietecknare och har skrivit böcker om döva och teckenspråkiga. Det gör dig till en förebild. Inte minst ditt arbete för dövfilmfestivalen som du är med och arrangerar varje år.”


REDAKTIONEN
redaktionen@dovastidning.se

Uppdaterad: 2022-05-16

Publicerad: 2022-05-16