2021-02-25

Välkommen till nya dovastidning.se

Nu är omgjorda dovastidning.se äntligen ute! Här berättar vi om vilka nyheterna är och vad vi har för mål med webbplatsen.

Den här lanseringen av nya dovastidning.se är efterlängtad då den förra webbplatsen hade åtta år på nacken. Vi har jobbat med det här omgörningsprojektet i drygt ett år tillsammans med SDR, som också ska släppa omgjorda sajter under året.

Här sammanfattar vi vad som är nytt med omgjorda dovastidning.se:

Modern nyhetssajt med anor från 1891
Vi har som mål att du ska uppleva dovastidning.se som en modern och uppdaterad nyhetssajt. Dövas Tidning, grundad 1891, ska vara en självklar källa för alla som vill veta vad som händer i det svenska dövsamhället, kombinerat med internationella utblickar. På dovastidning.se publiceras nyheter, webb-tv på svenskt teckenspråk samt ett urval av det bästa ur papperstidningen med mera.


Samma typsnitt som papperstidningens
Vi vill att alla besökare ska känna igen Dövas Tidning (DT) oavsett om de tar del av tidningen på papper eller på webben. Därför har vi valt att ha samma typsnitt som papperstidningens. Även grundfärgerna – röd, svart och vit – är desamma.


Nyheter från andra medier
Vi är glada över att kunna erbjuda ett automatiserat nyhetsflöde från Retriever. Det innebär att när andra medier rapporterar nyheter som rör döva, teckenspråk och hörselskadade, så visas de automatiskt hos oss.


Nyhetstips på svenskt teckenspråk och svenska
Nu kan du ge nyhetstips på antingen svenskt teckenspråk eller svenska. Se här.


PDF-arkiv
Nu har vi ett PDF-arkiv med äldre nummer som sträcker sig tillbaka till 2007. Besök pdf-arkivet här. Du kan även läsa DT:s allra första nummer från 1891 i pdf-arkivet!


Attraktiv annonsmiljö
Annonser är en viktig del av DT. Därför har annonserna fått en bättre plats på nya dovastidning.se i både mobilen och datorn.


Återkommande besökare
Vi vill också att du ska vilja besöka oss mer regelbundet. Därför arbetar vi för att publicera oftare än på gamla dovastidning.se.


Fler funktioner och nyheter är på väg
Vi kommer att lansera fler funktioner och några nya sidor under året som vi hoppas att du kommer att ha glädje av. Håll utkik!


Synpunkter?
Den här lanseringen innebär inte att webbplatsen är färdig. Nej, den fortsätter att utvecklas och finputsas. Därför kan enstaka barnsjukdomar finnas, till exempel felaktiga länkar. Vi välkomnar alla synpunkter på webbplatsen. Du kan mejla din feedback till redaktionen@dovastidning.se. Det går också bra om du använder vår Tipsa oss-sida.

Och återigen, välkommen till nya dovastidning.se!

 

Uppdaterad: 2024-02-09

Publicerad: 2021-02-25