2023-05-11

Turkos hylla invigs på Piteå Stadsbibliotek

För den lässugne finns efter den 15 maj en turkos hylla på Piteå Stadsbibliotek. FOTO: Canva

I samband med Teckenspråkets dag den 14 maj invigs en turkos hylla på Piteå Stadsbibliotek. Invigningen sker den 15 maj, en dag senare. Det blir initiativtagaren Desirée Stensdotter som är biblioteksassistent på Piteå Stadsbibliotek som inviger hyllan tillsammans med Teckenträffen i Piteå, som är en dagverksamhet för teckenspråkiga.

Så här skriver Piteå Stadsbibliotek i ett pressmeddelande om den turkosa hyllan:
“Piteå Stadsbibliotek är stolta över att kunna presentera den Turkosa hyllan som invigs i samband med Teckenspråkets Dag den 14 maj. Hyllan är dedikerad till böcker som rör teckenspråkiga och teckenspråk och innehåller både skönlitteratur och faktaböcker för barn, ungdomar och vuxna. Som en del av bibliotekets strävan för tillgänglighet för alla besökare har biblioteksadministratören Desiree Stensdotter arbetat idogt för att samla alla böcker som hyllar teckenspråket och dess kultur på en plats. Den turkosa färgen på hyllan symboliserar teckenspråkets färg och bibliotekets engagemang för teckenspråkiga läsare.

Piteå stadsbibliotek uppmanar alla besökare att upptäcka den nya hyllan och dess spännande utbud av böcker. Biblioteket hoppas att den nya hyllan kommer att bidra till spridning av kunskap och förståelse kring teckenspråk och dess kultur.

Så varmt välkommen till Piteå stadsbibliotek för att utforska den nya Turkosa hyllan, och tack till Desiree Stensdotter för hennes arbete att ordna med hyllan och göra den tillgänglig för alla besökare”.

OLIVIA RENNER BALKSTAM
olivia.r.balkstam@dovastidning.se

Uppdaterad: 2023-05-13

Publicerad: 2023-05-11