2011-11-26

Tragedin i futsal-VM i Örebro: En man knivskuren

Skars i halsen. Ambulans och polis snabbt på plats.

Arrangörerna för Futsal-VM för döva i Örebro drabbades av en skandal under turneringen. Hallens ventilation visade sig aldrig vara i funktion under hela turneringen som pågick under veckan. Det skulle aldrig ske i en turnering för hörande, menade man.

Men de kunde aldrig drömma om ett knivdåd, som skedde efter prisceremonin ikväll.   Då knivskars en man i halsen i Idrottshuset. Enligt uppgifter till DT skedde det efter att Iran tog emot sina guldmedaljer attackerades en man i korridoren i arenan.

Mannen i fråga sägs tillhöra den iranska supporterskaran på plats. Han blev attackerad med en kniv mot halsområdet och blödde ur halsen. Skadorna sägs vara lindriga. Mannen är nu förd till sjukhus, enligt na.se.

Polisen var snabbt på plats med flera patruller på plats som nu samlar in uppgifter av vittnen.
  – Det är självklart tråkigt att turneringen ska få den här avslutningen med tanke på allt positivt som varit under veckan, säger tävlingsledaren Leif Järnkvist till na.se.

Under sista finalmatchen var det fullsatt i arenan, som tar cirka 2200 åskådare. Iran vann herrfinalen med 5-2 över Turkiet. I damfinalen vann Ryssland över Danmark med 1-0.

Uppdaterad: 2011-11-26

Publicerad: 2011-11-26