2016-09-30

Premiär för boktips på teckenspråk

||

Dövas Tidning har nöjet att presentera en ny avdelning på dovastidning.se: boktips på teckenspråk i samarbete med Piteå stadsbibliotek.

Hallå där, Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå. Vad kommer du att ge för boktips?
– Jag kommer att tipsa om skönlitterära böcker, romaner och deckare samt faktaböcker, mest biografier.

Hur gör du ditt urval?
– Jag tipsar om böcker som är aktuella och läsvärda och som förstås även tilltalar mig på något vis. Men jag vill inte bara tipsa om endast nya böcker, det finns även många äldre bokskatter som är väl värda att lyftas fram. Givetvis så bevakar jag även titlar som rör dövvärlden, nya som gamla. Så jag hoppas på att det är en bra bok-kompott som jag bjuder på som ska tilltala så många som möjligt.

Vilken typ av böcker tycker du om att läsa privat?
– Jag tycker om att läsa lite allt möjligt, t.ex. historiska romaner, gärna med kvinnoskildringar. Jag gillar även skräckböcker och böcker med lite onaturliga, magiska inslag vilket kanske har märkts på en del av mina boktips Sen måste jag slå ett slag för ungdomsboken, en del av mina bästa läsupplevelser är just från ungdomsböcker.

Vad läser du just nu?
– Jag läser en ungdomsbok som heter ”Tala är guld” av Cammie McGovern och deckaren ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito. Jag läser nästan alltid flera böcker samtidigt, det finns så mycket bra att läsa så det är svårt at hejda sig.

NICLAS MARTINSSON
niclas.martinsson@dovastidning.se

Uppdaterad: 2021-05-03

Publicerad: 2016-09-30