2021-04-27

Mountainbike-skola för teckenspråkiga barn

FOTO: DANIEL OHLSSON/FRILUFTSFRÄMJANDET

Friluftsfrämjandet startar en helt ny verksamhet: mountainbike-skola för teckenspråkiga barn under våren och hösten 2021. Initiativtagarna är Beatrice Brunnbauer och Albert Boklund.

– Jag vill se till att inte fler barn stängs ute från det de tycker är roligt, bara för att de inte hör. Jag vill att teckenspråkiga barn ska få känna den där delaktigheten och självklara tillhörigheten som jag saknade. Därför känns det viktigt, hedrande och faktiskt ganska stort att bli de första teckenspråkiga MTB-ledarna i Friluftsfrämjandet, säger Albert Boklund, mountainbikeledare i ett pressmeddelande.

Tre olika MTB-grupper erbjuds. Intresset är stort. Den ena gruppen blev nästan direkt fullbokad, i de två andra finns det enstaka platser kvar. Grupperna möts i området kring Hellasgården strax utanför centrala Stockholm.

MTB-verksamheten är inte Albert Boklund och Beatrice Brunnbauers första friluftsinitiativ för teckenspråkiga barn.

– Vi har under några vintrar erbjudit skidskola för teckenspråkiga barn, i Flottsbro söder om Stockholm, i Väsjöbacken norr om Stockholm, Åre, Säfsen och Tänndalen och det har varit så uppskattat. Barnen gråter för att de inte vill gå hem och det är så enormt att se dem få tillgång till den här gemenskapen och självklarheten, säger Beatrice Brunnbauer i pressmeddelandet.

Hon och Albert Boklund har en dröm; det är att de vill se ännu fler teckenspråkiga friluftsledare i hela Sverige.

– Föräldrar till teckenspråkiga barn är vana att behöva skjutsa, ofta långt, för aktiviteter finns bara på någon enstaka plats. Så de här barnen kommer från hela Stockholm. Det vore ju drömmen att kunna ha flera grupper, på flera ställen så de slapp åka så långt, säger Beatrice Brunnbauer i pressmeddelandet.

REDAKTIONEN
redaktionen@dovastidning.se

Uppdaterad: 2021-04-27

Publicerad: 2021-04-27