2015-01-19

Moa Gärdenfors är DT:s vikarierande reporter

||

Dubbelhänt 23-åring med stort språkintresse.

Välkommen till Dövas Tidning, Moa Gärdenfors! Du vikarierar för Tomas Lagergren som är föräldraledig den här våren. Hur känns det att börja arbeta på DT?
  – Det känns jättespännande. Jag är taggad att få träffa många människor och få skriva mycket. Dessutom blir det mycket fotografering, filmning och redigering. Det är på pricken de sakerna jag brinner för. Så jag ser fram emot att få börja jobba på Dövas Tidning!

Vem är du?
– Jag är 23 år gammal, född i Dalby utanför Lund och uppvuxen i Uppsala. Jag har gått på Manillaskolan i Stockholm. Sen flyttade jag till Örebro och gick på Risbergska skolan. Efter studenten har jag läst mycket språk, bland annat professionell svenska, teckenspråk och engelska på Uppsala universitet och Stockholms universitet. Jag har också bott i Kalifornien i ett år där jag gick på college och läste engelska och amerikanskt teckenspråk. Språk och fotografering är två av mina största intressen. Jag sysslar mycket med detta även på fritiden. Förutom det gillar jag att läsa böcker, blogga och gå på bio, speciellt nu när alla svenska filmer textas!

Du jobbar som allmänreporter på DT. Det innebär att du kommer att få skriva om vitt skilda ämnen, allt från kultur till sport. Finns det något särskilt du vill lyfta fram i DT?
– Jag gillar siffror och vill ta fram mer statistik genom till exempel att låta läsarna bli en större del av tidningen. Till exempel genom att införa en ny enkätfunktion på webben där läsarna kan rösta och svara på enkla frågor så att Dövas Tidning får ta del av ständig ny och viktig information. Sen brinner jag också för frågor som rör skolan plus tvåspråkighet!

Berätta något vi inte visste om dig. 
– Jag är dubbelhänt, till exempel så skriver jag med vänster hand men suddar med höger hand. Detta är hur bra som helst, för då slipper man lägga ner pennan för att ta upp suddgummit. För då spar man en massa tid. Jag är rätt säker på att detta blir extra användbart i det här nya jobbet!

Uppdaterad: 2021-01-29

Publicerad: 2015-01-19