2011-10-21

Köade i tre dagar för att få VIP-biljetter

FOTO: IRÉNE GLOVESTAM

Nadia Lusth-Ackbarian (fr.v.), Martina Kvist och Elin Simonsson sov ute i två dygn precis utanför biografen Sergel i centrala Stockholm.FOTO: IRÉNE GLOVESTAM

Twilight-stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Greene besöker Stockholm den 28 oktober. De träffar då sina fans och svarar på frågor från dem under ett särskilt arrangemang på Hovet i Stockholm. Fansen får även se några exklusiva klipp ur filmen ”Breaking Dawn”, som har världspremiär den 16 november, och lyssna på livemusik. Biografkedjan SF släppte ett stort antal gratis VIP-biljetter till arrangemanget i morse (reds anm: den 21 oktober). De som har VIP-biljetter får stå längst fram.

Tre döva tjejer – Elin Simonsson, Martina Kvist och Nadi Lusth-Ackbarian – köade utanför biografen Sergel i centrala Stockholm i tre dagar för att få VIP-biljetter. Det är ju inte direkt vanligt att döva köar i flera dygn för att få eller köpa biljetter till konserter. Dövas Tidning mötte tjejerna i går kväll.
– Detta är ett minne för livet – att köa för något man verkligen vill se eller göra, sade Elin Simonsson.
Hennes två kompisar nickade instämmande. Stämningen i kön var enligt dem god trots att det spöregnade och att temperaturen var på väg ner mot minusgrader.
– Sittunderlag och sovsäck är att rekommendera, sade Elin Simonsson.

De tre tjejerna älskar Twilight-böckerna och -filmerna, som handlar om Bella Swan och hennes möten med vampyrer och varulvar i den regniga staden, Forks. Arrangemanget, som de deltar i, är teckenspråkstolkat.

Uppdaterad: 2021-08-13

Publicerad: 2011-10-21