2021-12-27

FlowTV på roadtrip i Sverige

Florian Tirnovan i Fjällbacka.FOTO: FLOWTV

Florian Tirnovan, som ligger bakom populära FlowTV, har helt på egen hand producerat en tv-serie om sin bilsemester i Sverige.

Tanken bakom serien FlowTV Goes Sweden var att han ville ge tittarna något som han själv hade saknat: reseprogram på teckenspråk om vad det vackra Sverige med sina smultronställen hade att bjuda på. Dessutom ville han ta kål på många fördomar om landet.

– Många tror att vi lever i ett snötäckt och kallt land och att det finns isbjörnar här…, säger Florian Tirnovan.

Fram till i dag har han sänt tre avsnitt. Det ska förmodligen bli cirka elva avsnitt totalt.

– Jag redigerar fortfarande, säger han.

Florian Tirnovan, som är känd för sina humoristiska klipp och för att vara ståuppkomiker, vill säga att FlowTV Goes Sweden snarare är en feelgood-serie, inte en humorserie, som handlar om hans upplevelser, reflektioner, möten med människor och turer i naturen med mera.

Har roadtrippen förändrat din syn på Sverige?
– Ja, speciellt västkusten och Hamburgö. Jag var där för första gången i somras. Wow, det var en helt annan värld där (jämfört med Stockholm där han är född och uppvuxen).

Flera avsnitt är döv- och teckenspråksrelaterade. Han har bland annat besökt Örebro (Europas självutnämnda teckenspråkshuvudstad), Solhem på Björkö som Göteborgs Dövas Förening driver, och Carlstorp på Öland som Kalmar Läns Dövas Förening står bakom. Dessutom har han träffat olika döva personligheter under sin roadtrip.

Serien finns att se på FlowTV:s Facebook-sida och Youtube-kanal.

– Jag har fått mycket positiv respons. Många undrar ”När kommer nästa avsnitt ut?”. Det är det bästa betyg jag kan få. Jag hoppas kunna göra en till säsong. Kanske det blir en roadtrip till Norrland då, säger han leende.

NICLAS MARTINSSON
niclas.martinsson@dovastidning.se

Uppdaterad: 2021-12-27

Publicerad: 2021-12-27