2024-05-12

Det här händer i Sverige den 14 maj 2024

Undrar du vilka aktiviteter som ordnas den 14 maj?

På tisdagen den 14 maj uppmärksammas Svenska teckenspråkets dag runtom i landet. Här finner du ett urval av aktiviteter, händelser och firanden. Vi önskar dig en trevlig Svenska teckenspråkets dag!

Listan uppdateras allt eftersom. Ska ni ha något arrangemang den 14 maj eller tidigare? Kontakta oss gärna på redaktionen@dovastidning.se.


PITEÅ: Bokutställningar
På Piteå Stadsbibliotek uppmärksammar man Svenska teckenspråkets dag med bokutställningar på både vuxen- och barnavdelningen. Bokutställningarna finns kvar en tid efter 14 maj.


GÖTEBORG: Firande på olika håll
Göteborgs Dövas Förening kommer att fira i deras lokaler på Järntorget 8 mellan 13.00 och 20.00. Det bjuds på tårta, och aktiviteter för stora och små. Bland annat finns en barnhörna och ett diskussionsforum om jämställdhet i samhället.
Teckenspråksforum ordnar enligt tradition Teckenspråk i fokus med anledning av Svenska teckenspråkets dag. I år blir det på Sjöfartsmuséet den 18 maj. Här hittar du mer information och program.


KARLSTAD: Öppet hus
Värmlands Dövas Länsförening ordnar ett öppet hus i Funktionsrätt Värmlands lokal i Karlstad den 14 maj med anledning av Svenska teckenspråkets dag. De tider som gäller är 16.00-18.00. Det bjuds på fika.


MALMÖ: Firande på stadsbiblioteket
I Malmö firar Malmö Dövas Förening Svenske i samarbete med Malmö Stadsbibliotek den 14 maj. Mellan kl 14.00-19.00 finns det olika aktiviteter att ta del av. Bland annat finns en barnhörna fram till 18.00 och två guidade turer i Stadsbiblioteket. Man kan även ta del av kortare teckenspråkskurser. Här finns mer information.


STOCKHOLM: Aktiviteter för stora och små
Stockholms Dövas Förening erbjuder två olika program den 14 maj. På SDF:s gård ordnas det tipspromenad mellan 10.00-15.00. Café Skrubban håller öppet. Mer information finns här. Senare på eftermiddagen ordnar man aktiviteter för barn och unga på Dövas hus i Alvik, detta sker i samarbete med Familjeklubben Snoken och Näckrosen. Programmet pågår mellan 16.00-19.00. Man bjuder på sockervadd, chips och salta pinnar, och caféet är öppet med en Teckenspråksdagsmeny. Mer information finns här.
Spårvägsmuséet erbjuder en resa genom tiden den 14 maj. Man ordnar en visning på svenskt teckenspråk av utställningen “Tillsammans på vatten, vägar och spår” klockan 14.00. För mer information besök Spårvägsmuséets hemsida.


UPPSALA: Öppet på Dövas hus och AW
Uppsala Läns Dövas Förening ordnar ett firande genom att ha öppet på Dövas hus klockan 13.00-16.00. Adressen är Repslagargatan 16 i Uppsala. Möjlighet att köpa fika finns, man kan också delta i en poängjakt och utbyta tips om smarta telefoner. På kvällen ordnar man en AW på en centralt belägen restaurang från kl 17.00.


ÖREBRO: Firande på Kulturkvarteret med olika aktiviteter
Dövas Förening i Örebro kommer i samarbete med Örebro kommun att fira Svenska teckenspråkets dag på Kulturkvarteret mellan klockan 14.00 och 19.00. Under dagen finns det olika aktiviteter för alla åldrar och flertalet utställare på plats. Bland annat kan man få lära sig teckna manga och SVT livesänder Freddes kök på plats. Här finns mer information och program.


REDAKTIONEN
redaktionen@dovastidning.se

Uppdaterad: 2024-05-13

Publicerad: 2024-05-12