2012-09-07

Deaftubiana gör comeback

Deaftubiana gör comeback
 
 
Deaftubiana var ett inslag som vi hade i papperstidningen fram till ifjol. Vi valde ut fyra-fem pärlor från Youtube – alla med döv- eller teckenspråksanknytning i varje nummer. Nu gör Deaftubiana comeback – på dovastidning.se. Planen är att vi ger ut tips på sevärda videoklipp varannan eller vart tredje fredag. Vi tar tacksamt emot tips på klipp. Skicka till redaktionen@dovastidning.se. Märk “Deaftubiana” i ämnesraden i mejlet. Mycket nöje!
 
 
 
 
 
 
 
Det här talet är så bra att man får gåshud. ABC var något man lärde sig i förskolan. Men man har också nytta av det även när man är vuxen. Howard Rosenblum, chef för det amerikanska dövförbundet NAD, är en skicklig retoriker. Här talar han inför Gallaudets studenter som just tagit examen. Han bjuder på både allvar och humor.
 
 
 
En av Manillaskolans elever, Momo, berättar om en grodas äventyr. Man kan inte låta bli att tänka på tjuren Ferdinand när man tittar på det här klippet. Om man får producera “Döv Anka och hans vänner önskar god jul” så skulle vi definitivt ha med Momo som en av historieberättarna. Härlig storytelling!
 
 
 
Den amerikanske skådespelaren, Sean Berdy, bjuder på en tolkning av Enrique Iglesias låt “Hero”. En ambitiös och välgjord musikvideo med många olika scener på endast 4 minuter.
 
 
 
Måns Mosesson, reporter för “Verkligheten i P3”, följde 150 döva på en kryssning till och från Tallinn för två år sedan. Han fick uppleva hur det var att vara ensam hörande bland alla döva. När han sa att han hellre skulle vara blind men fortfarande kunna höra än vara döv och seende blev han utskälld av döva. Det teckenspråkstolkade radioreportaget är i tre delar. Klart sevärt!

Uppdaterad: 2012-09-07

Publicerad: 2012-09-07