2018-02-15

Boktips: “Under vintergatans alla stjärnor”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Under vintergatans alla stjärnor”.

Boken handlar om Emma som är sönderstressad och utbränd och bestämmer sig för att flytta från Stockholm och karriärsjobbet till London där kärleken Eric bor. Men deras relation känns inte bra och Emma trivs inte alls i London och hankar sig fram med tillfälliga jobb. Hon hör talas om den tusenåriga vandringsleden Camino de Santiago de Compostela, och känner att det är precis vad hon behöver göra för att reda upp sitt liv så hon beger sig till Spanien.

Leden är 80 mil lång och att vandra de långa sträckorna är jobbigare än vad Emma någonsin kunnat föreställa sig, både fysiskt och psykiskt. Nästan varje dag går hon två till fyra mil i stekande sol. För att rensa sina tankar väljer hon ibland att gå ensam. Vandringen innebär också mycket funderingar kring det hon varit med under de senaste åren och vad hon vill med livet. Men hon är inte alltid ensam, längs leden möter hon många människor från olika länder och olika bakgrund. Alla har sina skäl till varför de vill vandra leden, vissa personer ger livsvisdom och kraft och andra som mest stjäl energi.

Det blir en resa som förändrar Emma på många plan, och som läsare är det en spännande resa att få följa med på!

”Under Vintergatans alla stjärnor” är absolut ingen guidebok men beskriver flera av pilgrimsledens sevärdheter, städer och byar, författaren har själv vandrat pilgrimsleden. Detta är den första boken om Emma, finns totalt fyra delar.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt i övriga Sverige.

Författare: Camilla Davidsson

Uppdaterad: 2021-02-26

Publicerad: 2018-02-15