2018-11-08

Boktips: “Träskkungens dotter”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Träskkungens dotter”.

Helena lever ett rofyllt småstadsliv med man och två döttrar samt egen affärsverksamhet i Michigan. Ingen vet att hon bytt sitt namn, blekt sitt hår och förseglat sitt förflutna. Men hennes hemlighet är svår att bära och ett avslöjande skulle vara förödande.

Som tonåring kidnappades hennes mor och förvarades i en enslig stuga utan el, värme och vatten i Michigans träskmarker. Helena föddes två år senare och hennes emellanåt brutale och knäppe far lärde henne fiska och jaga och hon älskade honom tills hon verkligen fick veta vilket monster han egentligen var och han hamnade i fängelse.

Nu, tjugo år senare, har hon fortfarande inte berättat om detta för sin man. Men så nås hon av nyheten att hennes far, kallad Träskkungen av pressen, har dödat två fångvaktare samt rymt från fängelset. Hon vet att han flytt ut i träsket och hon förstår att hon är den enda som kan hitta honom, och att hennes familj är i fara. Nu tvingas Helena använda allt hennes far lärde henne som barn för att hitta honom. Snart inser hon att han inte är på rymmen utan på jakt efter henne.

Det är en fartfylld, spännande och obehaglig berättelse, kommer som biofilm framöver.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Författare: Karen Dionne

Uppdaterad: 2024-01-08

Publicerad: 2018-11-08