2020-10-08

Boktips: “Terapeuten”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Terapeuten”.

Huvudpersonen Sara är en psykolog i 30-årsåldern som nyligen sagt upp sin anställning för att öppna en egen praktik för ungdomar med problem av olika slag. Hennes man Sigurd har också nyligen sagt upp sig för att tillsammans med två kompanjoner öppna ett eget arkitektkontor. Sara driver sin praktik från ett kontor ovanpå garaget i den stora villan som hon och Sigurd håller på att renovera.

Huset har funnits i hans släkt länge och ligger i centrala Oslo, och det unga paret har nu fått ta över villan. Huset är värt en mindre förmögenhet men i stort behov av renovering. Men det går trögt med både jobb och renovering, Sara både bor och jobbar i huset och ser allt mindre av Sigurd som måste lägga massor av övertidstimmar för att dra in pengar. Deras gigantiska renoveringsprojekt håller på att förvandlas till en mardröm och allt detta sliter på livet och relationen.

En tidig fredagsmorgon beger sig Sigurd iväg, han ska ta en paus med två ungdomskompisar i en fjällstuga. Han ringer på förmiddagen och lämnar ett meddelande på hennes telefonsvarare om att han är framme i stugan och det är det sista hon hör av sin man, Sigurd försvinner. Efter det börjar föremål försvinna och dyka upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

”Terapeuten” är en deckare om att vara vilsen i livet och göra felaktiga val, verkligen spännande och originell läsning!

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Författare: Helene Flood

Uppdaterad: 2024-01-03

Publicerad: 2020-10-08