2019-09-12

Boktips: “Staden”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Staden”.

Ett ungt filmteam på fem personer åker till Silvertjärn för att rekognoscera inför en kommande dokumentärfilm.

Sextio år tidigare har hela befolkningen där på 900 personer försvunnit spårlöst. Ingen vet om det var en olycka som inträffade, eller om den nye prästen kanske hade något med saken att göra. Något oväntat var det då det såg ut som om husen lämnats i all hast utan någon förberedelse eller packning. Ingen har bott där sedan dess och Silvertjärn har förvandlats från en aktiv stad till en spökstad.

Alice är en ung dokumentärfilmare och gruppens chef. Hon har vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn och har därför kanske lite mer intresse än de andra att utforska samhället.

Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklariga saker. Det verkar som om någon försöker få bort dem därifrån. Är de inte ensamma där, eller är det någon i gruppen som spökar?

”Staden” är en riktigt spännande rysare som får kalla kårar krypa nerför ryggraden och håren på armarna att stå rätt upp, perfekt höstläsning!

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Författare: Camilla Sten

 

Uppdaterad: 2024-01-04

Publicerad: 2019-09-12