2017-02-03

Boktips: “Sjuka själar”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Sjuka själar”.

Lukas återvänder till sin hemstad Kristianstad tio år efter en tragedi, fortfarande plågad av ovissheten vem som en gång förstörde hans liv.  Några dagar innan Lukas skulle ta studenten försvann han spårlöst, tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Före honom var det två kvinnor som försvann på samma sätt, varav en var Lukas förra flickvän Fanny. Strax innan de försvann hade träd satts i brand, som ett järtecken att något skulle ske.

Men av de tre är Lukas den enda som har kommit tillbaka. Fannys pappa bor fortfarande kvar på gatan och han har aldrig förlikat sig med att han aldrig fick veta vad som hände med hans dotter Fanny, och han tror att Lukas har svaret. Samtidigt flyttar David och Anna in i den gamla prästgården på gatan där Lukas växte upp, de drömmer om att renovera och göra sig hemmastadda och är fulla av förhoppningar inför framtiden.

Men snart blir verkligheten en mardröm istället. Anna hör konstiga ljud i huset och upplever en närvaro i deras hem. Vad mäklaren inte berättade var den hemska historien som huset bär på och vad som utspelats i dess källare – som nu inte längre finns kvar.  Anna förstår att det är någon som vill dem illa, riktigt illa, och hon försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det för sent?

Spännande läsning utlovas!

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget
År: 2016

Uppdaterad: 2021-02-26

Publicerad: 2017-02-03