2017-12-07

Boktips: “Rabbit Hayes sista dagar”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Rabbit Hayes sista dagar”.

Rabbit Hayes sista dagar handlar om Mia ”Rabbit” Hayes, som kämpat mot bröstcancer i fyra år. Medicinbehandlingen har tyvärr inte gett effekt och nu ligger hon på behandlingshem. Men ”Rabbit” och hennes familj vägrar ge upp, allra mest hennes 12-åriga dotter Julie.

Julie har ägnat de sista åren till att ta hand om sin sjuka mamma – städa, laga mat, hålla koll på mediciner – saker som ett barn aldrig ska behöva göra. Men nu så börjar verkligheten tränga sig på för dem alla.

”Rabbit” tillbringar långa stunder med att tänka tillbaka på sin uppväxt och sitt liv, och som läsare får du ta del av hennes tankar och minnen. Boken handlar om ”Rabbit” och hennes sista nio dagar i livet men även om hennes famij och släkt. Hur hanterar de att en älskad dotter, mamma och vän kommer att dö? Vad gör man? Alla hanterar det olika. Man gråter. Blir förbannad. Accepterar.

Så sorglig och varm och underbar berättelse. Även intressant eftersom den är skriven ur olika människors perspektiv under en svår livssituation.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Detta är mitt sista boktips på teckenspråk för i år, så jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! Vi ses nästa år!

Författare: Anna MacPartlin

Uppdaterad: 2021-02-26

Publicerad: 2017-12-07