2020-12-11

Boktips: “Jul i krinolin”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Jul i krinolin”.

Boken tar med oss till december 1870 och huvudpersonen Lovisa Lind. Hon är ensam i världen och har haft en svår tid men har nu fått ett jobb i godisboden hos Fru Bask. Pengarna hon tjänar där sparar hon för att kunna emigrera till Amerika och starta upp ett nytt liv där. Först ska hon bara hjälpa till med konfekten på baron von Drevers vinterbal.

Lovisa märker när hon träffar änkemannen von Devers att hennes hjärta börjar klappa för honom och känslorna verkar vara besvarade. Attraktion uppstår men kan verkligen en baron förälska sig i en fattig karamellkokerska? Det går även rykten om att han är en hemsk man men är han verkligen det? Mördade han sin förra fru?

Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Lovisa får en känsla av att godset verkar vara hemsökt och hon dras in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Detta är en kärlekshistoria som ger en värme eftersom boken innehåller mycket känslor, kärlek, sorg och hopp. Boken ger dig som läsare mycket julkänsla, perfekt att läsa i juletid. Boken finns att låna på Piteå Stads bibliotek samt vissa folkbibliotek i Norrbotten och övriga Sverige.

Detta är mitt sista boktips på teckenspråk för i år, vi ses igen med fler boktips nästa år.

En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag er alla!
Var rädd om er!

Författare: Amanda Hellberg

Uppdaterad: 2024-01-03

Publicerad: 2020-12-11