2018-05-17

Boktips: “Gröna fingrar sökes”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Gröna fingrar sökes”.

Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid eftersom hon då hon kan flytta från lägenheten till sin kolonistuga där hon kan ägna all tid åt sin trädgård. I år har hon dock inte den energi hon brukar ha, då hon just genomgått en cancerbehandling och hon inser att hon behöver hjälp att hålla sin trädgård i ordning.

Hon annonserar efter en hyresgäst med gröna fingrar och får svar av Leyla. Leyla bor utanför Stockholm med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Leyla har det svårt med Johan som börjar gå över gränsen allt oftare och även dricker allt mer. Hon svarar på Agnes annons för en kolonistuga och hon och Hugo hamnar i Måneby.

De får en lugn sommar och nödvändig återhämtning och även en rad nya vänner, men Johan finns där i bakgrunden och hon måste ta ett beslut. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det? Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. ”Gröna fingrar sökes” är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap och en trädgårds läkande kraft.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten och övriga Sverige.

Detta är mitt sista boktips för i vår, men vi ses till hösten igen. Önskar er alla en riktigt fin sommar!

Författare: Annika Estassy

Uppdaterad: 2021-02-26

Publicerad: 2018-05-17