2024-02-23

Boktips: Fel tid, fel plats

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “Fel tid, fel plats”.

29 oktober, efter midnatt. Jen håller på att skära en pumpa inför Halloween medan hon väntar på att hennes 18-åriga son Todd ska komma hem. Han är sen. Hon tittar ut genom köksfönstret och ser honom komma gående mot huset och blir lättad. Men hon ser att han inte är ensam, det går en annan man bakom honom.

Männen möts och till sin fasa ser hon Todd dra en kniv och hugga mannen flera gånger. Det kan inte vara möjligt?! Hennes roliga, glada tonårsson mördar en främling utanför deras hus!

Nu ställs Jen inför den hjärtskärande situationen att hennes son Todd begått ett mord. Handlingen tar sedan en oväntad vändning när Jen vaknar nästa dag och befinner sig i tiden innan mordet. Dessa mystiska, upprepade tidsresor ger henne en möjlighet att förhindra den fruktansvärda händelsen och rädda sin sons framtid.

Jen, som själv är advokat, kämpar för att första vad som driver Todd att begå en sådan hemsk handling. Hon följer sin son dagarna innan mordet och upptäcker saker som hon tidigare aldrig känt till.

Vi får följa Jens desperata försök att förändra framtiden vilket gör berättelsen till en resa in i psykologisk spänning och moraliska dilemman.

”Fel tid, fel plats” är en gripande och spännande berättelse om tidsresor och om en mors kamp för att förstå och rädda sitt barn från en mörk framtid.

Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten samt övriga Sverige.

Författare: Gillian McAllister

Uppdaterad: 2024-02-23

Publicerad: 2024-02-23