2021-12-22

Boktips: “En storm i juletid”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “En storm i juletid”.

Alice känner sig inte det minsta sugen på att planera årets julfirande. Vanligtvis brukar hon gilla allt som hör julen till, de fina  adventsljusstakarna, luciakonserterna, dofterna och färgerna. Men sedan fjolårets hemska julfest har motgångarna duggat tätt och hon sitter nu ensam i en andrahandslya på Mariaberget på Södermalm med ett tomt bankkonto. Alice har inte heller haft ork att berätta för familjen att hon är singel och arbetslös.

För att få ekonomin att gå ihop så hjälper hon författare med deras bokmanus och när allt är som mörkast så hör en vän av sig och undrar om Alice vill coacha den kände deckarförfattaren Samuel Engman som skriver på en ny bok. Han vill lägga mörkret åt sidan och skriva något mer hoppfullt i form av en kärlekshistoria och en brevväxling börjar ske mellan dem.

Hon får läsa hans texter vilket väcker nyfikenhet men även frustration hos henne. Deras kontakt blir mer och mer intensiv och stämningen mellan dem allt mer laddad. I takt med att julen närmar sig mjuknar Alice, men klarar hon att lägga vinterns förra svek åt sidan och börjar lita på människor igen?

En mysig läsupplevelse i juletid med inslag av romantik, svek och författardrömmar. Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt de flesta folkbibliotek i Norrbotten och övriga Sverige.

Detta är mitt sista boktips på teckenspråk för i år, så jag vill önska er alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt år!

Vi ses igen nästa år!

Författare: Camilla Davidsson  

Uppdaterad: 2024-01-10

Publicerad: 2021-12-22