2021-11-12

Boktips: “De kapabla”

Desirée Stensdotter, biblioteksassistent i Piteå, tipsar om boken “De kapabla”.

Boken handlar om Johan och Anna som både är trötta i sitt äktenskap och har lovat varandra att skilja sig för att kunna leva tillsammans. Det hela börjar med att Johan och Anna åker hem efter att ha tillbringat en helg tillsammans på hotell. På vägen hem i bilen grälar de och plötsligt kör de på något. Ett djur hoppas de båda, men det visar sig att det är en människa.

Vad ska de göra nu? De bestämmer sig för att gömma kroppen och försöka glömma och gå vidare men det är inte så enkelt. Allt blir såklart värre ju mer de försöker lösa situationen, och nu handlar det inte bara om ifall de ska vara tillsammans eller inte utan också hur de ska dölja det hemska de har gjort.

Boken handlar om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka och hur de hanterar den situationen och vilka konsekvenser deras val och beslut får.

Mycket värme och svart humor i detta relationsdrama som även tar upp olika etiska dilemman. Boken finns att låna på Piteå Stadsbibliotek samt vissa folkbibliotek i Norrbotten och övriga Sverige.

Författare: Klas Ekman

Uppdaterad: 2024-01-08

Publicerad: 2021-11-12